Opis PLESNIH TEČAJEV

breakdance

BREAKDANCE

Breakdance je plesna tehnika, ki temelji na posameznikovi moči in volji.
Na televiziji je možno videti ogromno ljudi, ki se vrtijo in letijo po zraku, kot da bi imeli krila.
Izvajajo trike, ki vam jemljejo sapo. Na vajah učimo otroke gibanja v sklopu plesa in trikov.
Ob popularni funk, rap in break beat glasbi sprostijo svojo energijo, se razgibajo in nadgradijo svoje fizične in motorične sposobnosti. Break dance je odlična aktivnost za razvoj in ojačanje telesa. V tečajbreakdance-a se lahko vpišejo otroci od dopolnjenega 6.leta starosti. Kasneje, od 8 leta naprej, pa se lahko odločijo tudi za tekmovalno skupino.

IZRAZNI PLES za ŽENSKE

Na urah izraznega plesa ste dobrodošle vse, ki si želite sproščanja skozi spontano plesno ustvarjanje. Poudarek bo na lahkotnosti gibanja, preprostosti plesnih korakov in pridobivanju gibčnosti. Plesno predznanje ni potrebno, saj bomo osredotočeni na raznolikost in spontanost pri plesu. Primerno predvsem za starejše ženske oz. vse, ki so jim trenutni moderni plesi (zumba, hip hop) prezahtevni, prehitri.

Vabljene torej vse, ki si želite sproščenega plesnega druženja. Tečaj bo potekal 1×tedensko.

 

disco

DISCO DANCE

Disco dance je energičen ples, ki ga prepoznamo po eksplozivnih kickih, skokih, hitrih obratih,…

Pleše se na disco glasbo in zahteva veliko fizične priprave.

Kot osnova mu služi jazz tehnika, ki je začinjena z elementi hip hopa in raznobarvnimi svetlikajočimi kostumi. V tečaj disco dance-a se lahko vpišejo otroci od dopolnjenega 6.leta starosti. Kasneje, od 8 leta naprej, pa se lahko odločijo tudi za tekmovalno skupino.

druzabni

DRUŽABNI PLESI

Naučili se boste veliko plesov, kot so: valček (počasni, hitri), polka, foxtrot, tango, rumba, samba, swing, mambo, merengue, jive, hustle, salsa, ča-ča-ča , disco fox, in še…

Začetni tečaj je namenjen učenju osnovnih korakov plesov, ki se najpogosteje uporabljajo na zabavah.

Začetni tečaj zajema 8 vaj 1×tedensko po 75 min, kjer se naučite :

dunajski valček, foxtrot, polko in swing, angleški valček, merengue, mambo in pa jive.

Po končanem začetnem tečaju 8 ur, sledi nadgradnja oz. nadaljevalni tečaj, kjer spoznate vedno več plesov, kot je čačača, tango, rumba… in nadgrajujete plese, ki ste jih že spoznali.

Nadaljevalni tečaj zajema 8 vaj 1x tedensko po 75 min. Po želji se lahko z učiteljem zmenite za individualno uro. 

Tečaji bodo potekali ob NEDELJAH. Začnemo spet 8.aprila 2018. Obvezne prijave!

hiphop_zeko

HIP HOP

Hip hop je ples, ki ga imajo mladi še posebno radi in je preplavil ves svet!

Sodoben, zabaven, energičen ples s hitrimi in poskočnimi gibi.
Osnovnih korakov in gibov hip hopa se boste učili ob ritmih hip hopa, rapa in RNB in sestavili koreografije na pesmi popularnih izvajalcev.
Plesne koreografije trenutno popularnih videospotov in stalno spreminjajoči se trendi gibanja pri katerih je trenutno popularno spreminjanje besede v gib, ko plesalci s telesom in gibom prikazujejo tekst v glasbi.

V tečaj hip hop-a se lahko vpišejo otroci od dopolnjenega 6.leta starosti. Kasneje, od 8 leta naprej, pa se lahko odločijo tudi za tekmovalno skupino.

HIP HOP za ODRASLE – je namenjem vsem mladim po srcu, ki želite nekaj več kot le razgibavanje. Plesna rekreacija je namenjena vsem bivšim plesalcem, vsem ki so si vedno želeli plesati pa niso zbrali poguma ali pa čistim začetnikom. Starostne meje ni, tako, da je primerna za vse od 20 pa do tistih let, ko se počutite mladi in si želite sprostitve in nabiranja energije v prijetni družbi ob energičnih glasbenih ritmih.

orient

ORIENTALSKI PLESI

Orientalski ali trebušni ples je ples ženske energije in njenega telesa. Je ples specifičnih gibov bokov in je primeren za vse ženske, ki bi rade stopile v stik s svojo ženstvenostjo. Pri orientalskem plesu se sprostimo in postanemo navdušene nad vsakim delom svojega telesa.

Na tečaju se bomo naučile osnovne postavitve telesa, osnovnih izolacij prsnega dela in medenice, gibanja rok in nog. Prav tako se bomo naučile značilnih gibanj po prostoru in koreografij, ki bodo sestavljene iz naučenih elementov.

cici

OTROŠKI PLESI 1

V programu CICI ZAJČKI bomo razgibali svoje telo, misli pa zaposlili z ustvarjalnimi plesnimi koreografijami, prvimi krajšimi gibalno-ritmičnimi sekvencami, se učili gibanja in orientacije v prostoru, seveda tudi sodelovanja in izvajanja zadanih nalog z otroci v skupini.

Program primeren otrokom od 3-4 leta starosti. Na vajah so otroci sami, brez staršev, seveda ste starši na vajah prisotni v času uvajanja – nekateri le nekaj minut na prvi uri, drugi pa nekaj prvih vaj.

mini

OTROŠKI PLESI 2

MINI ZAJČKI vabijo vse navihance, da se pridružijo plesu, glasbi in zabavnim plesnim vajam. Program je primeren za otroke pri dopolnjenem 5.letu starosti. Gibi, glasba ter koreografije na naših srečanjih so namreč ena velika glasbena igra, ob kateri otroci nepopisno uživajo. S tem razvijajo svojo družabnost, ritem, motoriko in se hkrati razgibavajo.

Spoznali bomo več plesnih stilov – plesne korake baleta, jazz-a, hip hopa, disco dance-a in drugih zvrsti plesov, povezanih v eno super otrosko gibalno zabavo! Staršem je taka oblika plesnih vadb zelo všeč saj zelo dobro vpliva na malčke, povečuje njihovo koncentracijo in samozavest, pospešuje metabolizem ter izboljšuje koordinacijo.

street

STREET SHOW

Street show je najmlajša disciplina med modernimi tekmovalnimi plesi.
Je mešanica med hip hopom in discodancem, ki je začinjena z elementi breakdanca, electricboogija, housa in številnimi drugimi plesnmi zvrstmi.

Največji čar plesu dajejo, razno vrstni kostumi in razno razni rekviziti, ki popestrijo celotno koreografijo.
Če vam je všeč raznolikost in vživljanje v različne vloge, je to najboljša priložnost za vas.

Copyright © Zekosports 2013 - Splošni pogoji poslovanja Plesne šole ZEKO