Opis TEČAJEV

breakdance

BREAKDANCE

Breakdance je zabavna in kull plesna zvrst.
Na televiziji je možno videti ogromno ljudi, ki se vrtijo in letijo po zraku, kot da bi imeli krila.
Izvajajo trike, ki vam jemljejo sapo. Na vajah učimo otroke gibanja v sklopu plesa in trikov, začnemo z osnovnimi elementi, ki jih postopoma nadgradimo v težje elemente.
Ob popularni funk, rap in break beat glasbi sprostijo svojo energijo, se razgibajo in nadgradijo svoje fizične in motorične sposobnosti. Break dance je odlična aktivnost za razvoj in ojačanje telesa. V tečaj breakdance-a se lahko vpišejo otroci od dopolnjenega 6.leta starosti. Kasneje, od 8 leta naprej, pa se lahko odločijo tudi za tekmovalno skupino.

ZEKO MIX 

OSNOVA ŠOLA PLESA – NOVOST v 10.sezoni

 Po večletnih izkušnjah in testiranjih smo spremenili sistem začetnih tečajev. Predstavljamo osnovno šolo plesa ZEKO MIX, kjer plesalci na začetku svoje plesne poti pridobijo široko znanje večih plesnih zvrsti, kar ti bo v nadaljevanju, ko se boš odločil/a za specifično plesno zvrst, dalo veliko prednost, saj boš „oborožen/a“ s širšim znanjem. Na teh tečajih se boste učili tehnike hip hopa, ki ti bo razvil dobro koordinacijo in sposobnost dobrega razumevanja glasbe in ritmičnih vzorcev. Tehnika disco dance-a ti bo dala dobro gibljivost, hitrost in eksplozivnost, tehnični elementi jazza bodo doprinesli k elegantnejši drži in postavitvi plesalca na odru ter dobro kontrolo telesa. Breakdance elementi pa ti bodo dali več moči in občutek za gibanje po prostoru v neobičajnih gibalnih vzorcih. Na ZEKO mix plesnih vajah ni nikoli dolgčas, saj je vedno nekaj novega in s prepletanjem različnih plesnih zvrsti se boš počutil/a kot v kakem svetovno znanem videospotu.

Pridobil/a boš dosti več plesnega znanja in razvijal/a širši spekter motoričnih sposobnosti, ki ti bo pomagalo tudi pri vseh drugih športih s katerimi se boš ukvarjal/a v življenju in predvsem v šoli. Nenazadnje pa se boš dosti lažje odločil/a, katero plesno zvrst boš plesal/a v nadaljevanju plesne poti.

 

disco

DISCO DANCE

Disco dance je energičen, zabaven in hiter ples, ki ga prepoznamo po eksplozivnih kickih, skokih, hitrih obratih,…

Pleše se na popularno disco MTV glasbo, ki daje plesalcu veliko energije.

Kot osnova mu služi jazz tehnika, ki je začinjena z elementi hip hopa in raznobarvnimi svetlikajočimi kostumi. V tečaj disco dance-a se lahko vpišejo otroci od dopolnjenega 6.leta starosti. Kasneje, od 8 leta naprej, pa se lahko odločijo tudi za tekmovalno skupino.

druzabni

DRUŽABNI PLESI

Naučili se boste veliko plesov, kot so: valček (počasni, hitri), polka, foxtrot, tango, rumba, samba, swing, mambo, merengue, jive, hustle, salsa, ča-ča-ča , disco fox, in še…

Začetni tečaj je namenjen učenju osnovnih korakov plesov, ki se najpogosteje uporabljajo na zabavah.

Začetni tečaj zajema 8 vaj 1×tedensko po 75 min, kjer se naučite :

dunajski valček, foxtrot, polko in swing, angleški valček, merengue, mambo in pa jive.

Po končanem začetnem tečaju 8 ur, sledi nadgradnja oz. nadaljevalni tečaj, kjer spoznate vedno več plesov, kot je čačača, tango, rumba… in nadgrajujete plese, ki ste jih že spoznali.

Nadaljevalni tečaj zajema 8 vaj 1x tedensko po 75 min. Po želji se lahko z učiteljem zmenite za individualno uro. 

Tečaji bodo potekali ob NEDELJAH. Začnemo spet v nedeljo 17. marca 2019. Obvezne prijave!

hiphop_zeko

HIP HOP

Hip hop je ples, ki ga imajo mladi še posebno radi in je preplavil ves svet!

Sodoben, zabaven, energičen ples s hitrimi in poskočnimi gibi.
Osnovnih korakov in gibov hip hopa se boste učili ob ritmih hip hopa, rapa in RNB in sestavili koreografije na pesmi popularnih izvajalcev.
Plesne koreografije trenutno popularnih videospotov in stalno spreminjajoči se trendi gibanja pri katerih je trenutno popularno spreminjanje besede v gib, ko plesalci s telesom in gibom prikazujejo tekst v glasbi.

V tečaj hip hop-a se lahko vpišejo otroci od dopolnjenega 6.leta starosti. Kasneje, od 8 leta naprej, pa se lahko odločijo tudi za tekmovalno skupino.

HIP HOP za ODRASLE – je namenjem vsem mladim po srcu, ki želite nekaj več kot le razgibavanje. Plesna rekreacija je namenjena vsem bivšim plesalcem, vsem ki so si vedno želeli plesati pa niso zbrali poguma ali pa čistim začetnikom. Starostne meje ni, tako, da je primerna za vse od 20 pa do tistih let, ko se počutite mladi in si želite sprostitve in nabiranja energije v prijetni družbi ob energičnih glasbenih ritmih.

NOVO – KARATE ŠOLA

„Karate do“ v prevodu pomeni prazna pest.

Karate je Japonska borilna veščina, ki je namenjena samoobrambi. Na treningih se učijo udarci z roko in nogo, padci, meti, kate…

Za začetek rabite trenirko, majčko ter dobro voljo. Na treningu smo bosi.

Začetniki po 2-3 mesecih že lahko polagajo izpit za 1. pas, po šestih mesecih za 2. pas….

Začnete lahko že z 6. leti, starostnih omejitev navzgor pa ni.

Trener karateja je Mojster VLADO BOŠNJAK, ki se ukvarja s karatejem že 40 let. 12 let je bil trener Hrvaške karate reprezentance, zadnjih 10 let pa glavni trener Slovenske karate reprezentance.

S tekmovalci je osvojil 28 medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih.

Tečaj bo potekal ob zadostnem številu prijav … 

 

 

cici

OTROŠKI PLESI 1

V programu CICI ZAJČKI bomo razgibali svoje telo, misli pa zaposlili z ustvarjalnimi plesnimi koreografijami, prvimi krajšimi gibalno-ritmičnimi sekvencami, se učili gibanja in orientacije v prostoru, seveda tudi sodelovanja in izvajanja zadanih nalog z otroci v skupini.

Program primeren otrokom od 3-4 leta starosti. Na vajah so otroci sami, brez staršev, seveda ste starši na vajah prisotni v času uvajanja – nekateri le nekaj minut na prvi uri, drugi pa nekaj prvih vaj.

mini

OTROŠKI PLESI 2

MINI ZAJČKI vabijo vse navihance, da se pridružijo plesu, glasbi in zabavnim plesnim vajam. Program je primeren za otroke pri dopolnjenem 5.letu starosti. Gibi, glasba ter koreografije na naših srečanjih so namreč ena velika glasbena igra, ob kateri otroci nepopisno uživajo. S tem razvijajo svojo družabnost, ritem, motoriko in se hkrati razgibavajo.

Spoznali bomo več plesnih stilov – plesne korake baleta, jazz-a, hip hopa, disco dance-a in drugih zvrsti plesov, povezanih v eno super otrosko gibalno zabavo! Staršem je taka oblika plesnih vadb zelo všeč saj zelo dobro vpliva na malčke, povečuje njihovo koncentracijo in samozavest, pospešuje metabolizem ter izboljšuje koordinacijo.

street

STREET SHOW

Street show je najmlajša disciplina med modernimi tekmovalnimi plesi.
Je mešanica med hip hopom in discodancem, ki je začinjena z elementi breakdanca, electricboogija, housa in številnimi drugimi plesnmi zvrstmi.

Največji čar plesu dajejo, razno vrstni kostumi in razno razni rekviziti, ki popestrijo celotno koreografijo.
Če vam je všeč raznolikost in vživljanje v različne vloge, je to najboljša priložnost za vas.

Copyright © Zekosports 2013 - Splošni pogoji poslovanja Plesne šole ZEKO